Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Justin Bennett

geluidskunstenaar (NL), website

  1. Stimmung, Karlheinz Stockhausen, Holland Festival 1969

    Holland Festival 1969
    Justin Bennett mailde ons over een geluidsopname uit het NCRV archief die hij via via had bemachtigd. Deze avond is hij hier en vertelt hij dat het gaat om de beruchte uitvoering van 'Stimmung' van Karlheinz Stockhausen tijdens het Holland Festival 1969. "Je hoort dat de geluidstechnicus moeite heeft alles wat er in de zaal gebeurd bij te benen." Alle 98 mensen in het Theatrum luisteren met open mond naar de minimale zang die verstoord wordt door het klappen en zingen van het publiek. Stockhausen verlaat boos de zaal en het eindigt met een openbare discussie over democratie in de muziek.

    1969, geluidsopname, 17 min

    Shown at L&F Theatrum Anatomicum (05–03–2010)