Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Julia Geerlings

Kunsthistoricus, schrijver, (NL), website

  1. Verloren und gefunden: Das Fundbüro

    Een Duitse schlager van David Hasselhoff, een absurdistische film van de Duitse kunstenaar John Bock en een culturele analyse van de langstlopende Duitse krimi ‘Tatort’. De Lost & Found avond op 7 september had een duidelijk Duits thema en werd dan ook in het Goethe-Institut in Amsterdam georganiseerd. Tijdens de avond werden op rap tempo zeven uiteenlopende presentaties van lezingen tot video’s getoond en op vlotte wijze gepresenteerd door Julia van Mourik, Alma Mathijsen en Jeanine Hofland.

    Written for L&F Goethe Institut (07–09–2012)