Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Idwer de la Parra

dichter en tuinman, De Bezige Bij

  1. Grond

    We zijn nog enigszins bedwelmd door de koolgeur als dichter en tuinier Iwder de la Parra plaatsneemt achter de microfoon. Binnen een minuut is de sfeer in Theatrum Anatomicum totaal omgeslagen. We vergeten onze joligheid en worden acuut Iwders universum ingetrokken, waar gierzwaluwen na een lange periode terugkeren maar hun broedplek niet meer kunnen vinden. Die zijn door mensenhanden ergens anders naar toe gebracht en we vragen ons in stilte af wat wij zouden doen als onze voordeur een aantal meter was verplaatst.

    poezie voordracht, 2016, 10 min

    Shown at L&F theatrum anatomicum (10–02–2017)