Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Hania Sobolewska

beeldend kunstenaar (PL), koop sieraden gemaakt door Hania

  1. East European Interior course

    Wanneer Hania het podium betreedt houdt ze een vurig betoog voor het anti-minimalisme. Om dat concept in de praktijk te brengen bedacht ze de ‘East European Essential Bag’. In tien minuten ondergaan we een kleine cursus Oost-Europees interieur. We leren over de juiste kleurcombinaties (groen/roze, oranje/bruin en blauw/geel) en over multifunctionele Maria-beeldjes waar je er minimaal drie van op tafel moet hebben staan. Hania vertelt over het belang van verzamelen (je weet maar nooit wanneer iets van pas kan komen) en bedekken (je weet maar nooit of je iets opnieuw kan kopen). En over rauwkost: essentieel voor de Oost-Europese keuken, maar zeker ook voor de Oost-Europese sfeer, wie zijn gasten thuis wil laten voelen zet een geopende pot gefermenteerde kool onder de eettafel.

    Performance, 2017, 10 min

    Shown at L&F theatrum anatomicum (10–02–2017)