Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Gerda van de Glind

schrijver en projectcoördinator, website

  1. Sommige concepten zitten zo verdacht goed en eenvoudig in elkaar dat je haast niet kunt geloven dat je ze niet zelf bedacht hebt.

    Sommige concepten zitten zo verdacht goed en eenvoudig in elkaar dat je haast niet kunt geloven dat je ze niet zelf bedacht hebt. Ik heb dat bijvoorbeeld heel erg bij de karaoke taxi, het spelprogramma Human Tetris en de ballenbakboot van de Museumnacht. Afgelopen vrijdag ontdekte ik nog zoiets leuks: Lost & Found.

    Voor ik er naartoe ging, zette ik mijzelf netjes op aanwezig op Facebook. Een paar mensen zagen dat en vroegen me waar ik naartoe ging. Ze dachten dat ik misschien naar een of andere new age kerk, illuminatie gemeenschap of depot voor gevonden voorwerpen ging en waren wat ongerust over mijn welzijn. Ik stelde ze gerust door te zeggen dat het er waarschijnlijk ergens tussenin lag. Het is namelijk een evenement waar leuke mensen een aantal van hun favoriete dingen op aarde laten zien die ze, om wat voor reden dan ook, nooit ergens anders kunnen tonen. Deze editie was de eer aan Duran Lantink en Jan Hoek. Nu ken ik ze wel een beetje dus ik verwachte grootste, verontrustende en ronduit vreemde dingen van ze en ik werd zeker niet teleurgesteld.

    Written for L&F theatrum anatomicum (27–10–2017)