Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Eva Meijer

beeldend kunstenaar, filosoof, schrijver en singer-songwriter, website

  1. Wie beweegt en wie bewogen wordt

    Eerst wordt in kaart gebracht waar we zijn. Lost & Found organisator Julia van Mourik wijst het publiek de weg in de avond en spreekt in haar introductie vast de pauze door zodat niemand zich gekke dingen in het hoofd haalt. Pavèl van Houten breidt het gebied uit naar de Nieuwmarkt, die hij door middel van data – waar staan welke bomen, hoeveel voorn zwemt er gemiddeld in de gracht, waar poepen de honden en/of junks – in kaart heeft gebracht. Hij ziet tellen als een daad van liefde. Als ik de rimpels op jouw hand tel, en jij de mijne, dan bewerkstelligen we een intieme relatie. Vroeger gooide hij met dobbelstenen – 1 was Nederland, 2 was Frankrijk, 3 Brazilië, etcetera, en zo speelde hij van zijn twaalfde tot zijn achttiende iedere avond wereldkampioenschappen. Tegenwoordig verzorgt hij datatours, waarin deelnemers de wereld om zich heen door getallen opnieuw te zien krijgen.

    Written for L&F theatrum anatomicum (01–04–2016)