Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Ethan Crenson

verzamelaar, beeldend kunstenaar (USA)

  1. Rescue from Basements

    De film strip werd in Amerika tot in de jaren zeventig gebruikt voor educatieve doeleinden. Het is te vergelijken met een handmatige band-dia; een film van dia's wordt vertoond, terwijl een langspeelplaat het geluid weergeeft. Een piepje geeft aan wanneer er doorgedraaid kan worden naar de volgende dia.
    Deze filmstrip is uitgegeven door Civil Defense en was bedoeld om vrijwilligers voor te lichten over reddingswerkzaamheden vanuit kelders. Ingekleurde foto's en tekeningen tonen wat er zich zoal in kelders kan bevinden (van alles) en vooral hoe de hierarchie van de vrijwilligers is gestructureerd.

    1954, film strip, 15 min

    Shown at L&F Art in General New York (08–02–2006)