Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Erkka Nissinen

beeldend kunstenaar (FI), website

 1. Vantaa

  In deze film zoekt een hongerige Arnold Schönberg zijn yoghurt, zingen de bloemen 'We are the flowers' en heeft Karlheinz Stockhausen Schönberg's lepel gestolen.

  Erkka maakt video’s waarin hij vaak zelf de hoofdrol speelt. Hij koppelt droogkomische humor en naïeve muzikaliteit aan grote filosofische thema’s Hij is een van de origineelste stemmen in de hedendaagse beeldende (video)kunst. Nissinens videowerk is in visueel opzicht verbluffend vindingrijk: zijn losse do-it-yourself-acteermethode combineert hij met de glanzende beeldtaal van HD video en computeranimatie tot een excentrieke en onnavolgbare mix.

  Vantaa, 2009, video, 10,25 min

  Bekijk Vantaa.
  Lees dit artikel in Frieze over zijn films.

  Shown at L&F Conserven Maatschappij (02–10–2015)

 1. Rigid Regime

  Speciaal voor L&F monteerde Erkka halverwege de film een genanimmeerd konijn dat het werk introduceert. In deze nieuwe film simmuleert de hoofdpersoon twee afgehakte armen om zichzelf te stigmatiseren. Vervolgens wordt hij in zijn kruis getrapt, rijdt er een wagentje over zijn been, dat hij de rest van de film achter zich aansleept en wordt hij door een man die 'wel heel hard kan lopen' levend begraven. Hij beweert de situatie te accepteren, neemt de geschiedenis van de mensheid door en neemt met een vocabulaire van een peuter afscheid van het leven.

  2010, video, 18 min

  Shown at L&F Theatrum Anatomicum (05–03–2010)

 1. Night School