Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Eric van der Woude

journalist (NL)

  1. VHS verzameling

    Erkka Nissinen heeft veel inspiratie opgedaan bij Bfilms. Nu kennen wij iemand met een enorme videoverzameling, waar ook veel Bfilms tussen zitten. We gingen bij Eric van der Woude langs en verdiepten ons in het fenomeen de VHS verzameling. Vanavond neemt hij ons in vliegende vaart mee door de geschiedenis van de videoband. Van de eerste videoverhuur in een antiekwinkel in Hoorn tot de beste trailer ooit: 'Satan Returns' en een prachtige scene met een gedrogeerde panter.

    jaren 70 en 80, VHS, 15 min

    Shown at L&F Theatrum Anatomicum (05–03–2010)