Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Claude Lelouche

filmregisseur, scenarioschrijver, filmproducent, cinematograaf (FR), website

 

  1. ‘C'etait un rendez-vous’

    In deze illegale race film uit het Parijs van de jaren zeventig zien we in ꨮ take een auto door de straten van Parijs racen op weg naar een afspraakje bij de Sacre Coer.  Het verhaal gaat dat Claude Lelouche het idee van deze film kreeg na het werken met een gyro gestabiliseerde camera. Na de eerste en enige vertoning van deze film werd hij opgepakt en nog steeds is onduidelijk wat voor een auto het is en wie de auto bestuurde (een Formule 1 coureur beweren sommigen dat weer tegengeproken word door anderen omdat de chauffeur twee keer verkeerd schakelt). De rit gaat langs alle toeristische bezienswaardigheden dus dient ook als sightseeing tour voor het Amerikaans publiek.
    Ken Butler, die net daarvoor een solo op zijn golf club had gegeven, vertelde dat hij de film destijds in Parijs heeft gezien.

    1976, DVD, 7 min

    Shown at L&F Art in General New York (08–02–2006)