Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Cindy Cleypool

assistent-professor neurobiologie

  1. De hersenen

    Cindy heeft van de Marokkaanse slager kalfshersenen meegenomen en met een groot keukenmes snijdt ze er een plakje af zodat ze ons een anatomische les kan geven. Op het grote scherm toont ze vervolgens animaties van nieuwe technieken van hersenonderzoek. Revolutionair is de Brainbowmethode waarbij fluoriderende cellen van weekdieren worden ingebracht bij het proefdier. Deze cellen vermenigvuldigen zich en zo laat de innerlijke structuur zich bekijken.

    2012, anatomische les, 15 min

     

    Shown at L&F Theatrum Anatomicum (07–12–2012)