Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Bojan Faijric

beeldend kunstenaar (RS), website

  1. Theta Rhythm

    De vader van Bojan viel in slaap tijdens het achtste congres van het Centraal Comit矶an de Communistische Partij van Servi韷aarop Slobodan Milosevic de macht greep. Dat is tijdens de speciale tv-uitzending te zien. Bojan filmde een nauwgezette reconstructie van wat er zich die dag afspeelde, met zichzelf in de rol van zijn vader. We zien schitterende beelden van een ruiter te paard, een stroperig instituut en een slaapverwekkende vergadering vol mannen met woeste koppen. Over Skype vertelt Bojan dat de film een metafoor is voor een hele generatie, die allemaal heeft zitten slapen.

    2011, video, 18 min

    Shown at L&F About the importance of doing nothing (01–06–2012)