Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Bernke Klein Zandvoort

schrijver, beeldend kunstenaar, website

  1. L&F bij De Drie Heuvelen

    Er is die onwerkelijke halve cirkel van de vier grote grachten in de binnenstad. Als ik mijn route over een van die grachten plan, kies ik voor het wegdromen van de realiteit. Door de hoge ramen vang ik flarden ornamenten, zie ik mezelf de luiken sluiten of een koopman twee eeuwen terug katrollen hijsen. Het is een in zichzelf gekeerde wereld, waar ik vooral geen toegang tot heb, en die onherroepelijk afloopt als ik op de Vijzelgracht weer terug de wereld van de Noord-Zuidlijn en copyrettes in moet.

    Maar vanavond heb ik pasta gegeten in een stijlkamer in Louis XV-stijl onder een kroonluchter aan de Herengracht.

    Written for L&F De Drie Heuvelen (07–03–2014)