Naar aanleiding van de recente richtlijnen met betrekking tot het coronavirus stopt Lost & Found haar activiteiten tot nader bericht. In de tussentijd heten wij u welkom in het Lost & Found archief.

Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Bart Julius Peters

fotograaf (NL), website

 1. Sproren van een tentoonstelling uit 1998

  Mijn gids, een lange slanke man met de naam Bart Julius Peters, neemt ons via de receptieruimte en een historisch trapportaal mee naar de minstens zo klassieke huisbibliotheek een etage hoger. In het voorbijgaan staan we even stil bij een portret van enkele leden van de academie, dat Monument of Mankind heet. Ik gniffel om een kleurrijke kaketoe die bij een van de geportretteerden op schoot zit.

  De gids vertelt in de bibliotheek over zijn bijbaantje als suppoost bij een tentoonstelling over kunst en wetenschap, die hier in 1998 te zien was. Hij wijst naar de boeken in de kast, verklapt dat ze nu nep zijn, maar toen zeer kostbaar, en dat er allerlei ingewikkelde apparatuur aanwezig was om de warmte en luchtvochtigheid in de ruimte op peil te houden. De bibliotheek komt op me over als een hotellobby. Er wordt wat ongemakkelijk gelachen wanneer Julia vertelt over hoe ze Bart uit zijn slof zag schieten toen een bezoeker een boek ‘met zijn vette vingers’ uit de kast wilde pakken. We vervolgen onze weg. Ik werp nog snel een blik op een aangrenzende ruimte en zie de kaketoe van beneden op een stapel papieren in de hoek staan.

  rondleiding

  Shown at L&F Trippenhuis (06–03–2015)

 1. Hockey jongens
 1. Oude dames