Welkom in het Lost & Found archief. Sinds 1997 heeft Lost & Found meer dan 200 avonden voor verdwaalde beelden en geluiden samengesteld. Kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en muzikanten laten werk in ontwikkeling zien, experimenteren of tonen werk dat (nog) niet in hun oeuvre past. Een specifiek en uniek podium voor divers en hybride werk dat in een museaal circuit geen plaats heeft.

Upcoming event

Lost & Found

Theatrum Anatomicum

over 1 maand

Tijs Goldschmidt

schrijver en bioloog, wiki

 1. iconoclasm and Icelandic horse shit
  W1siziisijiwmtyvmdmvmdcvmjjfndlfmjjfnjc0x01kul8ymde2mdmwnf9eu0mzodkwlmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwindy4edq2ocjdlfsizsisimpwzyjdxq

  lezing, 2016, 12 min

  "Jagen en ook verzamelen kwamen vanavond aan bod. Bioloog Tijs Goldschmidt legde een overtuigend verband tussen de 'vijgentorens' van paarden (hengsten deponeren hun grote boodschappen op andermans grote boodschap) en het taboe op 'crossen' (overspuiten) in graffiti. Ook het dreigement van de schilder Rob van Koningsbruggen om over een schilderij van Marlene Dumas te urineren, kon de bioloog vanuit dat hengstengedrag duiden. Goldschmidt benadrukte dat vooral mannen dergelijke behoeften hebben: 'de vijgentoren is herenleed'."
  Jeanne Prisser, Een plastic tas vol 'vermiste-kattenposters', de Volkskrant, 11 maart 2016

   

  Shown at L&F Kattenkabinet (04–03–2016)